at.zorg
home diensten Psychomotorische therapie

Omschrijving psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie (PMT) is een hele praktische vorm van behandeling. Het richt zich vooral op bewegingsgedrag en op wat je lichaam aangeeft. De therapie is gericht op het verminderen of wegnemen van psychische klachten. Als je op een ervaringsgerichte wijze aan de slag wilt met de zaken die je lastig vindt, is psychomotorische therapie misschien iets voor jou.


Proces psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie vindt meestal plaats in een (kleine) gymzaal. Daar kom je door sport- en spelvormen letterlijk in beweging of sta je juist stil bij je lijfelijke ervaringen. Je onderzoekt samen met de therapeut hoe je op dit moment met bepaalde situaties omgaat en wat je hierin graag anders zou willen. Op basis van je leerdoel maak je vervolgens samen een plan, plus een inschatting van hoe lang het traject gaat duren.


Resultaten psychomotorische therapie

Tijdens psychomotorische therapie krijg je al doende meer inzicht in je eigen gedrag en je mogelijkheden om invloed uit te oefenen in bepaalde situaties. We verbinden voelen, denken en handelen met elkaar. We werken aan een realistisch lichaamsbeeld en helpen je om naar je lichaam te luisteren. Het helpt je om weer meer te geloven in je eigen kracht waardoor je lekkerder in je vel zit.


Wil je meer weten? Neem gerust contact op!